De favoriete software van Studio moondust: Webflow

Zonder software geen Studio moondust, geen websites, en geen mooie verhalen. Software is een essentieel onderdeel van ons bureau. We staan altijd open voor mooie, vernieuwende en doordachte softwareprogramma's die ons leven (en die van jou) een stuk makkelijker maken. En als er één ding is waar we fan van zijn dan zijn het programma's die ons real-time laten samenwerken. Zo kunnen we nog sneller ontwerpen en schrijven. En zijn al onze bestanden altijd up-to-date. Ook werken we het liefst online, zodat we heel gemakkelijk de klant mee kunnen laten kijken. Drie programma's die dit het beste doen en die de basis vormen voor onze websites zijn: webflow, figma, en notion. In deze driedelige serie behandelen we elke keer één van onze favorieten. Dit keer onze go-to web design tool: Webflow.

Waarom Webflow werkt, voor ons.

Webflow is alles wat we nodig hebben om ons design te vertalen naar het web. Elke webpagina die je ziet is opgebouwd uit HTML & CSS, soms aangevuld met Javascript. Normaal gesproken is het omzetten van het design naar HTML en CSS een tijdrovende klus van vele regels code schrijven en keer op keer testen of alles werkt. Voor een kleine studio als Studio moondust is dit niet ideaal. Hier komt Webflow in beeld.

Webflow is een no-code tool die de kracht van code naar een visueel canvas brengt. De code is er nog steeds, maar is nu geïntegreerd in een interface die ons in staat stelt veel sneller te ontwerpen en te testen. Niet elke regel code hoeft getypt te worden maar toch kunnen we de kracht van HTML en CSS benutten. Het produceert begrijpelijke code, en krachtige functies zoals flexbox en CSS grids zijn naadloos geïntegreerd. Dit werkt anders dan bijvoorbeeld Wordpress, waar je vaak beperkt wordt door het CMS en je alleen via omwegen en ingewikkelde plugins kunt bereiken wat je voor ogen hebt. Als je geluk hebt. In Webflow gelden geen beperkingen: alles kan. Het geeft ons vrijheid en flexibiliteit om een goed design snel om te zetten in een werkende website. Klant blij, wij blij.

De Webflow designer geeft ons direct een beeld van hoe de website eruit komt te zien.

Waarom Webflow werkt, voor jou.

Oké, dit is hartstikke leuk voor ons. Ontwerpen is geweldig en coderen een verademing. Maar waarom is Webflow dan fijn voor jou, als klant?

Dat wij jouw website veel sneller bouwen en testen, is natuurlijk voor alle partijen fijn. De ontwikkelfase is korter en we zijn niet afhankelijk van externe partijen of een ingewikkelde back-end. Maar dat is nog niet alles.

Webflow CMS & Editor

Webflow beschikt over een krachtig Content Management System (CMS) - een apart deel achter de website waarmee de website beheerd kan worden. Het Webflow CMS en de editor stelt ons in staat om te ontwerpen zonder limitaties, terwijl jij gemakkelijk jouw teksten, producten, blogposts, enzovoorts kan aanpassen. Een volledig aanpasbaar CMS.

Met de editor kun jij direct op de pagina artikelen schrijven, producten aanpassen of zelfs een geheel nieuwe pagina ontwerpen. Je hebt geen ICT cursus meer nodig om iets van je eigen website te begrijpen. Je ziet meteen wat je doet, een kind kan de was doen. Daarbij kun je het Webflow CMS heel gemakkelijk koppelen aan jouw favoriete software (zoals Shopify, Zappier, Google Sheets, MailChimp, Slack, enzovoorts). Hier hoeven wij niet meer aan te pas te komen. Dit geeft je zelf enorm veel vrijheid. Niet voor elke spatie, komma, of punt die je wilt toevoegen hoef je met ons contact op te nemen.

Dus: al je producten bijhouden in Google Sheets en met één knop updaten op je website? Check. Een mailinglijst bijhouden in Google Sheets, gelinkt met MailChimp, voor de maandelijkse nieuwsbrief? Check. Met het CMS is veel mogelijk en kan iedereen zijn favoriete programma blijven gebruiken. Jij meer tijd om te focussen op jouw core business, wij meer tijd om knappe websites te maken.

Met de Webflow Editor kun je alles direct op de pagina bewerken.

Webflow Hosting

De eerste indruk van jouw bedrijf of merk is enorm belangrijk. Veel klanten haken af als je een website hebt die traag laadt of niet doet wat 'ie moet doen. Hiervoor hebben we Webflow Hosting: voor een vast bedrag per jaar (of per maand) ben je verzekerd van een supersnelle website die altijd online is, inclusief ijzersterke support en het alomvattende Webflow CMS. Bij Webflow Hosting wordt er een kopie van je website op verschillende servers wereldwijd opgeslagen. De website wordt dus altijd geladen vanaf de server die het dichts in de buurt is, hierdoor is je website altijd super snel, waar dan ook ter wereld. Verder worden updates automatisch doorgevoerd. En omdat alles geregeld wordt door Webflow komt het nooit meer voor dat er na een update iets niet meer werkt.

De combinatie van Webflow CMS en Hosting is erg krachtig. Jij host je website bij Webflow en wij kunnen je altijd vanaf een afstand helpen. Wij kunnen nog steeds in jouw website, maar jij zit niet aan ons vast. Ook zonder ons heb jij dus een website die werkt en die je snapt. Natuurlijk blijven wij graag aan je verbonden, maar het is toch fijn dat je de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt.

De snelheid en betrouwbaarheid in combinatie met het CMS maakt van Webflow een krachtige combinatie

Webflow en SEO

And last but not least: SEO. Search Engine Optimization is belangrijk voor de vindbaarheid van jouw website. Zoekmachines gebruiken deze informatie waardoor mensen jouw website kunnen vinden. Webflow (en wij) optimaliseren dit voor jouw website waardoor meer mensen jouw website vinden en je niet ergens onderaan pagina 961 blijft hangen van Google.

De Webflow SEO optimalisatie van moondust.com

Zoals je merkt is Studio moondust hartstikke verliefd op Webflow. Hopelijk hebben we jou ook kunnen overtuigen van deze magie.

Neem contact met ons op voor vragen of toffe projecten. Wij zien je graag.

You do you. Wij doen de rest

Klaar om vooruit te gaan?