De favoriete software van Studio moondust: Figma

Zonder software geen moondust, geen websites, en geen mooie verhalen. Software is een essentieel onderdeel van ons bedrijf. We staan altijd open voor mooie, vernieuwende en doordachte programma's die ons leven (en die van jou) een stuk makkelijker maken. In deze driedelige serie behandelen we elke keer één van onze favorieten. Vorige keer hadden we het over onze webdesign- en codeer tool Webflow. Vandaag is Figma aan de beurt.

Het begin en het eind van onze designs. Figma is een oneindig canvas waar wij op ontwerpen. Onze website? Ontworpen in Figma. Onze social posts? Figma. Bovenstaande header? Figma. Wij maken (bijna) geen gebruik meer van tools uit het Adobe pakket. Figma is onze way to go. Benieuwd waarom?

How fast can you go?

Het versnelt het designproces enorm. Maar dan echt, enorm. Het is een intuïtief en gebruiksvriendelijke programma met veel mogelijkheden. Ook stelt het ons in staat om live samen te werken aan een design. We zien van elkaar direct waar we mee bezig zijn en beschikken altijd over up-to-date bestanden. Terwijl we aan het werk zijn kunnen we de opdrachtgever vragen om mee te kijken. Met Figma gebeurt alles online: je hoeft niets te installeren. Met behulp van comments verzamelen we feedback, welke we weer eenvoudig verwerken. Niks raakt kwijt, en iedereen weet waar alles staat. Met één druk op de knop exporteren we een design naar een pdf, vector, png of wat je ook nodig hebt. Delen was nog nooit zo makkelijk. Zo. Wij hebben je zojuist geholpen om samenwerken nog leuker en makkelijk te laten zijn.

Een Figma community

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Figma community. Gratis mock-ups, design systems en design styles. Alles is aanwezig en kun je gebruiken en aanpassen. Figma is gemaakt voor online. Een programma zoals - bijvoorbeeld - InDesign is van vroeger uit vooral gemaakt voor print. Je maakt er prachtige dingen mee, als je goed weet hoe het werkt. Figma is voor het web. Voor Apps. Voor prototyping. Je vindt er dus ook vele slimme plug-ins, zoals een lorem ipsum generator en een icon generator. Geen gedoe, gewoon designen.

Benieuwd hoe een design van jouw website er in Figma uitziet? Neem contact met ons op!

You do you. Wij doen de rest

Klaar om vooruit te gaan?