De favoriete software van Studio moondust: Notion

Zonder software geen moondust, geen websites, en geen mooie verhalen. Software is een essentieel onderdeel van ons bedrijf. We staan altijd open voor mooie, vernieuwende en doordachte programma's die ons leven (en die van jou) een stuk makkelijker maken. In deze driedelige serie behandelen we elke keer één van onze favorieten. We hebben het al gehad over onze webdesign- en codeer tools Webflow en Figma. Vandaag is onze favoriete alleskunner Notion aan de beurt.

Een stukje wondersoftware dat alles aan elkaar lijmt. Notion is onze projectmanagement tool, notitie tool, tekstverwerker, communicatietool en administratietool in één. Notion is een alleskunner die je precies zo kunt inrichten als je zelf wilt. Het combineert de kracht van een eenvoudige notitie app met databases. En doet dit allemaal online. Hierdoor zijn de mogelijkheden oneindig.

Alleskunner Notion

Al onze teksten schrijven we in Notion. Dat wil zeggen: notities, meetings, pagina teksten, SEO teksten, enzovoort. Hiermee vervangt het in één klap software als Microsoft Word, Google Doc, OneNote, of Evernote. Daarnaast houden we ook onze administratie er in bij zodat we alle gegevens altijd op één plek hebben (in plaats van 10 verschillende excel bestandjes verspreid over 3 folders). Ook als communicatie- en projectmanagement tool is Notion uitermate geschikt. Voor zowel onszelf, als voor de klant gebruiken we het om de projectvoortgang bij te houden, om belangrijke bestanden uit te wisselen, om feedback op teksten te ontvangen, om meetings bij te houden, en om belangrijke data vast te leggen. Voor elke klant hebben we een speciaal ingerichte projectpagina. Hierop vind je een overzicht van alle requests, artikelen, resources, de agenda en contacten. Hieronder zie je de projectpagina van Studio moondust.Al onze belangrijke bestanden: designs, teksten, notulen, inspiratie. Alles leeft op één plek. Iedereen heeft altijd toegang tot de laatste versie.

Op de projectpagina vind je ook onze uitgebreide to-do list. Wat moet er nog gedaan worden? Wat is de status van deze taken? Waar is overleg nodig en wat is er done? Dit gebruiken we voor ons eigen overzicht, maar een zogenoemd Kanban bord maken we ook aan per project, en dus per klant. Zodat de klant precies ziet waar we staan. Scheelt weer 36 mailtjes.

Flexibiliteit, constante updates en een notion-community

De database structuur en de community maakt Notion een enorm krachtig programma. Doordat elke pagina een eigen database is en je deze aan elkaar kunt koppelen kun je oneindig veel variaties maken. De Notion community helpt hierbij een handje. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een template van gemaakt. Een paar voorbeelden; een dagboek, een planten schema, een wiki of homepage, een CV, een uitgavenboekje, een moodboard en ga zo maar door. Notion heeft zelf heel veel templates maar ook op reddit of op speciale Notion template site is een schat aan informatie te vinden.

Het is vooral de flexibiliteit, de constante updates en de community waardoor wij met Notion blijven werken. Natuurlijk: soms ontkom je er niet aan om in een programma zoals Google Docs te werken. Omdat de klant het wilt, of omdat het met Notion nog niet kan (al is dat niet vaak). Gelukkig is er dan de optie om software te embedden in Notion. Wij gebruiken bijvoorbeeld nog soms Google Drive en Figma, maar koppelen dit aan Notion. Zo heb je alles nog steeds op één plek.

Dus. Klaar om je leven makkelijker te maken met Notion? Groot gelijk.

Of neem contact met ons op. Dat mag natuurlijk ook altijd.

You do you. Wij doen de rest

Klaar om vooruit te gaan?